Ce să știi despre durerile de spate în sarcină

împreună cu greață, oboseală și picioare umflate, majoritatea femeilor prezintă dureri de spate în unele puncte în timpul sarcinii. Durerea de spate legată de sarcină afectează de obicei partea inferioară a spatelui.

Conform unei recenzii care a analizat plângerea, durerea cu spate scăzută afectează mai mult de două treimi din femei în timpul sarcinii.

produsrecenzie.top Durerea de spate pot apărea, de asemenea, lângă centrul spatelui atunci când medicii o numesc durere lombară sau coada atunci când se referă la ea ca durere pelvină posterioară.

mulți factori, inclusiv schimbări hormonale și posturale, contribuie la spate la spate durere în timpul sarcinii. Cauzele variază între femei și pot depinde de stadiul sarcinii.

Acest articol discută motivele durerilor de spate legate de sarcină și modalitățile de a trata și preveni acest disconfort.

cauze În primul trimestru

Factorii care pot duce la dureri de spate în primul trimestru includ modificări hormonale și stres, așa cum discutăm mai jos.

Modificări ale hormonilor

în timpul Primul trimestru, nivelurile de progesteron din organism cresc rapid. Nivelurile ridicate ale acestui hormon ajută la relaxarea mușchilor și ligamentelor din apropierea pelvisului, ceea ce poate afecta stabilitatea și alinierea articulațiilor.

Un alt hormon pe care medicii o numesc relaxină ajută oul să se implant în peretele uterului și De asemenea, împiedică contracțiile în primele etape ale sarcinii. Pe măsură ce forța de muncă se apropie, relaxina stimulează colul uterin să se înmoaie și să se deschidă în pregătirea pentru naștere.

Mai mult, relaxarea relaxează ligamentele și articulațiile din regiunea pelvină, astfel încât canalul de naștere să se poată extinde în timpul nașterii.

În cele din urmă, relaxina afectează ligamentele care stabilizează coloana vertebrală, care poate provoca instabilitate, schimbare posturală și dureri de spate scăzute.

stres

Deși mulți consideră sarcina o viață interesantă Eveniment plin de schimbări, introduce, de asemenea, noi surse de stres.

stresul afectează mai mult decât starea de spirit sau starea psihologică a unei persoane. Stresul poate provoca simptome fizice, cum ar fi oboseala, durerile de cap, rigiditatea și durerile musculare.

cauze în al doilea și al treilea trimestre

În timpul celui de -al doilea și al treilea trimestru, uterul continuă să se extindă Pe măsură ce fătul crește rapid.

modificările posturale, creșterea în greutate și separarea mușchilor contribuie la durerile de spate în etapele ulterioare ale sarcinilor, după cum discutăm mai jos:

aplecându -se înapoi

Centrul de gravitație al unei femei se schimbă în fața corpului pe măsură ce copilul crește în greutate.

Unele femei se pot apleca înapoi pentru a -și recăpăta echilibrul. Înclinarea înapoi pune o încordare suplimentară asupra mușchilor din spate, care pot duce la dureri cu spate scăzută și rigiditate musculară.

Creșterea în greutate

Greutatea pe care o câștigă o persoană în timpul sarcinii poate contribui la spate scăzută și Durere articulară.

Cantitatea de greutate pe care o femeie o pune în timpul sarcinii poate afecta sănătatea generală a copilului ei și a copilului ei.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) recomandă femeile care transportă femeile care poartă Un singur făt câștigă următoarea cantitate de greutate, în funcție de greutatea lor înainte de sarcină:

Separarea mușchilor

abdomenul constă din două benzi paralele de mușchi care se conectează în mijlocul abdomenului. Acești mușchi ajută la stabilizarea coloanei vertebrale și la susținerea spatelui.

În timpul sarcinii, fătul în creștere se împinge împotriva mușchilor abdominali, determinându -i să se întindă și, în unele cazuri, separat. Această presiune poate duce la o afecțiune numită diastază recti.

În timpul celui de -al doilea și al treilea trimestru, unele femei pot dezvolta o bombă sau „pooch” în stomac. Acesta este un semn că mușchii lor abdominali se separă pentru a permite loc uterului în creștere.

Pe măsură ce mușchii abdominali se întind, devin mai slabi. Acest lucru poate crește riscul unei femei de a-și răni spatele sau de a dezvolta dureri de back-back sau pelvine.

Cum să amelioreze durerea

Uneori, poate părea că durerea de spate este inevitabilă în timpul sarcinii . Cu toate acestea, există modalități de eliberare a durerilor de spate atât în ​​timpul sarcinii, cât și după sarcină.

Modalitățile de eliberare a durerilor de spate în timpul sarcinii includ:

Sfaturi pentru prevenirea și evitarea evitării NG Durere

Există mai multe modalități eficiente de a evita durerile de spate în timpul sarcinii, inclusiv:

Când să vadă un medic

Femeile care experimentează dureri de spate în timpul sarcinii ar trebui să contacteze obstetricianul sau alți furnizori de servicii medicale dacă se confruntă cu următoarele Simptome:

Sciatica apare ca urmare a unei leziuni sau iritații la nervul sciatic. Sciatica în timpul sarcinii apare atunci când fătul în creștere pune presiune asupra nervului sciatic.

Un simptom al sciaticii este durerea cu spate scăzută care radiază prin fese și în jos pe picior.

femei care Suferiți de dureri de spate severe care persistă mai mult de 2 săptămâni ar trebui să discute despre opțiunile de tratament cu furnizorul lor de asistență medicală.

Femeile care sunt însărcinate ar trebui să vorbească cu furnizorul lor de asistență medicală înainte de a începe orice medicamente, suplimente sau tratamente naturopatice.

Outlook

Durerea de spate este o parte comună a sarcinii. Câțiva factori pot provoca dureri de spate în timpul sarcinii, inclusiv:

Durerea de spate legată de sarcină se rezolvă de obicei de la sine după nașterea. Dureri de spate severe care durează mai mult de 2 săptămâni pot necesita tratament medical sau terapie fizică.

Femeile ar trebui să vorbească cu furnizorul lor de asistență medicală înainte de a începe orice medicamente sau tratamente noi în timp ce sunt însărcinate.

Știri medicale astăzi au astăzi Orientări stricte de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .